Belg geslagen

Belg in coma geslagen om sigaret

Bewerkt door: redactie − 22/10/13, 08:38  − bron: ANP, Het Laatste Nieuws
© Kos.

Een 29-jarige man werd zondagochtend bij het station van Sint-Niklaas in coma geslagen voor een sigaret. Het slachtoffer, folkmuzikant Stijn Geerts, had net een rolstoelgebruiker geholpen toen hij werd aangesproken door twee kerels. Ze vroegen een sigaret, maar hij kon enkel roltabak aanbieden. Dat zinde hen niet, waarop één van de twee hem een schedelbreuk sloeg.

Het slachtoffer was rond 6 uur onderweg naar huis, na een nachtje stappen. Hij wachtte op een taxi, samen met een rolstoelgebruiker die hij zopas had geholpen. Twee onbekenden, een allochtoon en een autochtoon, stapten op hen af. “Een sigaret”, klonk het. De roltabak van Stijn Geerts vonden ze maar niets. Waarop deze laatste opmerkte dat er nog wel een nachtwinkel open zou zijn. “Ik bood hen nog een filtersigaret aan”, getuigt Björn (28), de man in de rolstoel. “Maar toen was het al te laat. Ik hoorde nog wat kabaal en dan niks meer.”De muzikant kreeg rake klappen door één van de twee en zakte om de hoek hevig bloedend in elkaar. Agenten van de spoorwegpolitie vonden hem. Stijn Geerts werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar artsen een schedelbreuk en een bloeding in de hersenen vaststelden. Zijn toestand was kritiek, maar is intussen gestabiliseerd. “Toch verkeert hij nog in half comateuze toestand”, zegt zijn vader Benny. “Of hij een blijvend letsel zal overhouden, kunnen artsen nog niet zeggen.”

De politie is de dader op het spoor. Het zou gaan om een jongeman die al bekend is bij het gerecht. Het parket van Dendermonde bevestigt het incident, maar wil voorlopig geen commentaar geven.

 

 

 

 

oktober 22, 2013Permalink