Bericht

Ik was een van de laatsten die het modeblog van Garance Doré ontdekte, een in New York wonende Française die groot is in de wereld van het internet. Garance schrijft over rokjes en tassen en Griekse ­tunieken. Ze noteert haar mode­bespiegelingen in het Frans, dat vervolgens in zulk slecht Engels wordt vertaald dat je er het Frans doorheen hoort. En ze maakt stupide filmpjes waarin ze probeert om een hele dag van de Fashion Week op stilettohakken te lopen.

Het is een heerlijke blog.

Als je eenmaal ál iemands meningen over witte Birkenstocks en Bretonse truien kent, wil je meer over diegene weten. Wie is die Garance Doré precies? Heet ze echt Garance Doré? (Nee.) Verdient ze veel? (Ik geloof het wel.) Is ze ­getrouwd? Op deze vraag kwam al googelend een shockerend antwoord: Garance Doré was met The Sartorialist!

Inmiddels zijn er talloze blogs met foto’s van stijlvolle mensen die in het wild op straat rondlopen
The Sartorialist is minstens zo’n bekende modeblogger als Garance. Hij was de eerste die ontdekte dat je miljoenen mensen per dag naar je blog kunt krijgen als je daar foto’s op plaatst van prachtig uitgelichte stijlvolle mensen die je zomaar op straat hebt aangetroffen. Street style, heet dat. Inmiddels zijn er talloze blogs met foto’s van stijlvolle mensen die in het wild op straat rondlopen, sterker nog, ik denk dat alle stijlvolle mensen van de wereld nu wel zijn vastgelegd, maar The Sartorialist was een van de eersten die dat deed.

The Sartorialist deed het dus met Garance. Ik vond het onwaarschijnlijk interessant. Twee mensen die zo bezeten waren van mode en internet. Ze zaten vast de hele dag tegenover elkaar aan twee laptops en voerden dan verhitte discussies over het belang van een goed wit overhemd of de voors en tegens van de totale denimlook.

Nu ik me begon te verdiepen in de twee, kwam ik ook steeds meer foto’s van het paar tegen, die weer door andere bloggers waren gemaakt. Scott en Garance bij Fashion Week, Scott en Garance bij een modeshow op de eerste rij. Hij klein en getergd, zij een kop langer met een olijke blik.

Rotstreek

En ineens was daar een paar dagen geleden een bericht op beider blogs. Ze hadden na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan, deelden ze hun volgers mee. Ze waren nog wel vrienden, meldden ze ook. En je kon geen comment achterlaten.

Zomaar uit elkaar gaan en dan je volgers niet eens de mogelijkheid geven om driehonderdduizend bedroefde smiley faces achter te laten! Wat een rotstreek.

Maar de volgende dag blogde Garance alweer over een nieuwe manier om je haar in te vlechten en Scott plaatste een foto van een vrouw in een wit shirt en blauw-wit gestreepte rok op straat in Florence.

We konden weer verder met de belangrijker dingen in het leven.

augustus 20, 2014Permalink