Dam tot Damloop voor 29e keer van start

Dam tot Damloop voor 29e keer van start

ATLETIEK-DAM TOT DAMLOOPRenners lopen door de IJ-tunnel tijdens de Dam tot Damloop 2012. Foto ANP / Olaf Kraak

BINNENLANDSPORT In Amsterdam wordt vanochtend het startschot voor de Dam tot Damloop gegeven. Aan de 29e editie van het hardloopevenement doen zo’n 55 duizend mensen mee. Ze starten vanaf elf uur op de Prins Hendrikkade en lopen via de IJtunnel langs de Buiksloterdijk naar Zaandam, een stuk van 10 Engelse mijl – iets meer dan zestien kilometer.

De wedstrijdlopers gaan als eerste van start, gevolgd door de amateurs. Organisator Le Champion verwacht 250 duizend toeschouwers. Langs het parcours staan bands en dj’s te spelen. Binnen twee uur moeten alle deelnemers aan de 10 mijl over de finish in Zaandam zijn.

De startbewijzen voor het evenement waren ook dit jaar weer snel uitverkocht. Binnen een halfuur waren de startnummers op. Het was volgens de organisatie het vierde opeenvolgende jaar dat alle startbewijzen voor de 10 Engelse mijl binnen een halve dag uitverkocht waren.

Door de loop zijn de Prins Hendrikkade, de oostzijde Stationsplein en de IJtunnel richting centrum afgesloten. Omleidingen gelden van vanochtend vroeg tot ongeveer 17.00 uur. Ook het openbaar vervoer in Amsterdam wordt daardoor omgeleid.

 

 

 

september 22, 2013Permalink