FNV luidt noodklok begeleiding ziekteverzuim

FNV luidt noodklok over begeleiding ziekteverzuim

Bewerkt door: redactie − 28/10/13, 08:43  − bron: ANP
© anp. ‘In de praktijk spelen allerlei ondeskundigen voor doktertje zodat ze werknemers onder druk kunnen zetten om weer snel aan het werk te gaan.’

Veel zieke werknemers worden niet serieus genomen en hun privacy wordt op grote schaal geschonden. Verzuimbureaus, arboartsen en werkgevers schuwen er niet voor om de wet- en regelgeving te overtreden, stelt vakbond FNV Bondgenoten maandag op basis van de resultaten van zijn meldpunt Verzuimbegeleiding.

Volgens de bond komt uit het onderzoek naar voren dat verzuimbegeleidingsbedrijven zieke werknemers vaak naar medische informatie vragen. Ook komt het voor dat onbevoegden medisch advies geven. Dat is schandalig, stelt FNV-bestuurder Gea Lotterman. ‘Alleen de bedrijfsarts mag medische informatie vragen en advies geven over het ziektebeeld en herstel. In de praktijk spelen allerlei ondeskundigen voor doktertje zodat ze werknemers onder druk kunnen zetten om weer snel aan het werk te gaan.’

In totaal hebben ruim 6100 werknemers gereageerd op het meldpunt. Een deel daarvan vermoedt ook dat er niet vertrouwelijk met zijn gegevens is omgegaan. Ook kreeg FNV klachten over de rol van de bedrijfsarts. Ondanks de wettelijke verplichting is er vaak geen toegang tot een arboarts. De onafhankelijkheid van deze dokter werd bovendien door 41 procent van de respondenten in twijfel getrokken.

‘Als arts ben je het aan je stand verplicht om je rug recht te houden en het belang van je patiënt voorop te zetten. Maar het blijkt dat de arts zijn oren te veel naar de werkgever laat hangen. In veel gevallen geldt: wie betaalt, bepaalt’, aldus Lotterman.

 

FNV: ‘Privacy zieke werknemers geschonden’

ANP-20960413-2Foto ANP/ Roos Koole

De privacy van zieke werknemers wordt volgens FNV Bondgenoten ‘op grote schaal geschonden’. Verzuimbegeleidingsbureaus, arboartsen en werkgevers overtreden onder andere de wet door medische gegevens over zieke werknemers door te spelen. Ook ‘zouden ze zieke werknemers onder druk zetten om snel weer ‘beter te worden.

Dat blijkt althans uit een onderzoek van FNV Bondgenoten naar verzuimbegeleiding. De vakbond riep werknemers op hun ervaringen te delen, in totaal hebben 6.161 werknemers hun klachten bij het meldpunt geuit.

‘Doktertje spelen’

Veel werknemers klaagden dat dat de zogenaamde casemanager van het verzuimbegeleidingsbedrijf naar medische informatie had gevraagd. Casemanagers doen vaak de verzuimregistratie en onderhouden de contacten met medewerkers en werkgevers. Ze begeleiden het re­-integratieproces van de zieke medewerker. De casemanager hoeft echter geen medicus te zijn, en hoeft dus ook niet te beschikken over medische kennis. Volgens de wet mag de case­manager daarom niet zomaar alles weten en vragen, of medische gegevens inzien of opslaan.

Volgens de FNV gebeurt dit nu wél. Sommige casemanagers zouden bovendien medische adviezen geven, terwijl ze hiervoor helemaal niet geschoold zijn. Vakbondsbestuurder van de FNV Gea Lotterman spreekt van ‘doktertje spelen door onbevoegden’. Sommige casemanagers zouden de medische informatie ook nog eens doorspelen aan werkgevers, weten of vermoeden de werknemers. Zo zou de werkgever ineens dingen weten over de werknemer die hij hen helemaal niet had verteld.

Snel ‘beter’ worden

Zieke werknemers zouden door de casemanagers en werkgevers onder druk worden gezet, om snel weer ‘beter te worden’. In het rapport citeert de FNV een anonieme klager:

“Ik werd onder druk gezet met opmerkingen als: het kost ons elke dag dat jij niet werkt 250 euro!”

En:

“Werknemers worden gedwongen het werk te hervatten door ze te bedreigen met loonbevriezing. De verzuimbegeleider begrijpt niet dat werknemer daardoor een enorme druk voelt.”

Geen toegang tot bedrijfsarts

De FNV maakt zich er bovendien zorgen over dat er niet altijd toegang is tot een bedrijfsarts, terwijl in de wet staat dat iedere zieke werknemer hier recht op heeft. Een anonieme klager:

“Het kost hen geld, dus in plaats van een arboarts in te schakelen, sturen ze teamleiders naar zieke medewerkers thuis. Dit gebeurt iedere keer als iemand ziek is.”

Wanneer die arts wél wordt gezien, is het volgens de vakbond maar de vraag of de arts onafhankelijk is. Sommige bedrijfsartsen zouden niet in het belang van de zieke werknemer, maar in het belang van de werkgever handelen. “Wie betaalt, bepaalt”, schrijft de FNV in het rapport. Werkgevers zouden artsen onder druk zetten, via de arbodienst of het verzuim bedrijf waarvoor zij werken.

oktober 28, 2013Permalink