Grote brand in pand aan haven Volendam

Volendam is zondagochtend om 5.00 uur opgeschrikt door een zeer grote brand aan de haven. 

NU.nl/ijsbrand  abbas

Brand in VolendamFotoserieVideo

Een monumentaal pand, met daarin een lunchroom, een grillroom en enkele woningen, is verwoest. Ook een souvenirshop is volgens de brandweer uitgebrand.

Niemand raakte gewond.

De locatie was vlakbij de plek van de brand in café ‘t Hemeltje, die in de nieuwjaarsnacht van 2001 veertien jongeren het leven kostte. Volgens de Veiligheidsregio was er daarom extra hulpverlening aanwezig.

Ook burgemeester Willem van Beek (Edam-Volendam) was bij de brand zondagochtend aanwezig.

”Blijven akelige beelden, gelukkig onder controle en geen slachtoffers”, twitterde hij na 7.00 uur, toen het sein brand meester was gegeven. ”Je merkt dat er meteen herinneringen bovenkomen”, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Ambulances

Experts onderzoeken nog hoe de brand zondagochtend kon ontstaan. De bewoners van de twee à drie woningen in het pand wisten op tijd naar buiten te komen. Een paar mensen hadden veel rook ingeademd, maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brandweer rukte met veel materieel uit en ook ambulances waren opgeroepen. De panden ernaast hebben geen brandschade opgelopen. Burgemeester Van Beek prijst op Twitter de inzet van de brandweer en wenst alle betrokkenen sterkte.

Heeft u foto’s bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto

 

maart 16, 2014Permalink