Mannen mogelijk aan het stunten op spoor Rotterdam-Zuid

De twee mannen die zondagavond op station Rotterdam Zuid door een trein werden aangereden, waren mogelijk op de rails aan het stunten.

GinoPress

Twee doden door aanrijding met trein Rotterdam Fotoserie

De trein van Dordrecht naar Rotterdam CS kon niet meer remmen en beide mannen waren op slag dood, meldt de politie maandag.

Een van de twee mannen was volgens ooggetuigen met opzet tussen de rails gaan liggen, terwijl de trein in volle vaart naderde.

”We houden alle opties open maar op dit moment lijkt een ongeval of een misdrijf het minst waarschijnlijk”, aldus een politiewoordvoerster.

De politie spreekt met getuigen en bekijkt camerabeelden. Naast een noodlottige stunt wordt ook zelfdoding niet uitgesloten. De identiteit van de twee mannen is nog niet bekend.

Getuige

Een ooggetuige vertelt aan het AD dat hij iemand tussen de rails zag met zijn armen langs het lichaam. “Een tweede persoon zat bij hem in de buurt, op de rand van het perron.”

Volgens de getuige leek het op een stunt. “Alsof ze aan elkaar wilden laten zien hoe dicht ze bij de trein durfden te komen.”

Treinverkeer

Het ongeval vond plaats rond 18.00 uur. Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht lag hierdoor uren plat. Om 21.30 uur kon het spoor worden vrijgegeven.

In de trein die betrokken was bij het ongeval zaten zo’n driehonderd passagiers. De gestrande passagiers zijn met bussen teruggebracht naar Rotterdam Centraal.