Woonzorgcentrum Boschoord

Zorgcentrum Boschoord moet weer dicht

Zorgcentrum Boschoord in Lunteren moet per direct de zorgverlening beëindigen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft hiertoe besloten na geluiden van grote onrust en conflicten met het bestuur binnen het woon- en zorgcentrum, waar eerder al veel mis was en de deuren tijdelijk dicht moesten.

De veiligheid voor bewoners en zorgmedewerkers kan niet meer gegarandeerd worden, zo liet de Inspectie maandag weten. De IGZ heeft geen vertrouwen in verantwoorde en veilige zorgverlening, onder meer door een gebrek aan sturing. Ook waren er betalingsproblemen.

Bevel

Het bevel dat de Inspectie Boschoord heeft opgelegd houdt in dat de zorgverlening en huisvesting gestaakt wordt. Ook moet er gezorgd worden voor een goede overdracht van de bewoners. Bosschoort heeft 24 uur de tijd gekregen om de bewoners te informeren. Daarnaast mag Boschoord geen nieuwe cliënten opnemen totdat er verantwoord zorg geleverd kan worden.

Falissement

Woonzorgcentrum Boschoord ging 28 maart 2013 failliet nadat het centrum eerder die maand op last van de Inspectie moest stoppen met haar activiteiten. Uit het rapport van de IGZ bleek dat er geen leiding werd gegeven aan de 28 werknemers en dat er geen of onvolledige zorgplannen werden gemaakt.

Sinds 1 mei is zorgcentrum Boschoord overgenomen door de nieuw opgerichte Coöperatie Woonzorg Lunteren. Begin juni stelde de Inspectie dat Boschoord de zorg weer op orde had en mocht de instelling weer open. (ANP/Skipr)